Drar du forbi Askvoll? Ikke gjør det..                          I Askvoll finnes det en sjelden gourmeperle som bugner av egenproduserte bakervarer, smakfulle salater, fersk fisk og skalldyr, mange typer oster, skinker og mye mer!

Askvoll Sjømat & Delikatesser er lokalisert på gamlekaia i Askvoll – ytterst mot Atløy, Alden og Værlandet. Der har Loftheimgjengen restaurert et koselig gammelt hus hvor de har butikk og produksjon i første etasje – rett inn fra veien. Sjekk ut hjemmesiden her: www.askvolldelikatesser.no

Her får du kjøpt kvalitetsrik, håndlaget og «ekte» mat som du kan handle over disk, eller bestille som catering.  I butikken blir du ønsket velkommen av de blide kokkene Eirik, Helge og Inger Johanne.

Den dagen vi var på besøk var det Inger Johanne som stod bak disken. Hun kunne fortelle at hun hadde hatt selebert besøk av «Gutta på tur» gjengen fra TV2. Stor stas og ganske så overraskende. Plutselig så stod det et helt filmcrew i butikken – og var skrubbsultne.

For de som ikke er kjent i området så kan vi anbefale kommunesenteret Askvoll som en plass det er verd å stikke innom. Enten du er på vei sørover, nordover eller om turen går videre vestover i havet til Alden, Værlandet eller Bulandet.

I Askvoll finner man en trygg og god gjestehavn, med strøm, vann og diesel. Snøggbåten har anløp her. Her kan man også ta ferge til Værlandet, Fure eller Atløyna. Askvoll har også bibliotek, jernvare, flere store gode matbutikker, vinmonopol, klesbutikker, restaurant som ligger i sjøkanten, fin badestrand og mange gode tur muligheter både i lavlandet og i høyden. Sjekk ut www.ut.no for detaljer.

Les mer om Askvoll her ..   Flere bilder .. >>                  Tekst&foto: Rune H